به "سرو: سامانه هوشمند سلامت روان" خوش آمدید.
بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، سلامت روان، یکی از ارکان سلامت انسان می باشد. به عبارت دیگر، سلامت فقط منحصر به سلامت جسمی نیست. سلامت روان همواره از سوی عموم مردم و نظام سلامت، کمتر مورد توجه بوده است. زندگی شهرنشینی، بعضا همراه با فشارهایی است که هم بر جسم و هم روان افراد تاثیر می گذارد. لذا سلامت روان در عموم شهروندان و از جمله، کارکنان سازمان ها، اعم از مدیران، کارگران و کارمندان در بخش دولتی یا خصوصی یا نهادهای عمومی حائز اهمیت مضاعف است.
هدف از برنامه هوشمند سلامت روان، تمرکز بر این جنبه مهم از جامعه است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
امیدواریم این سامانه هوشمند بتواند در حفظ و ارتقای سلامت سلامت شما مفید و مثمرثمر باشد.
سلامت روان ایرانیان
اضطراب و افسردگی در زمره این گروه از بیماری ها قرار دارند. بنا بر آمارهای رسمی، حدود ۳۵ درصد از ایرانیان بین سنین ۱۹ تا ۶۰ سال، مبتلا به اختلالات روان هستند. این میزان در زنان شایع تر است.
پایه مدیریت و درمان بیماری های روان، شناسایی عوامل خطر بروز و پیشرفت بیماری، کنترل این عوامل، غربال بموقع بیماران، پیگیری روند بیماری و ارجاع است. اختلال افسردگی در کنار استرس و اضطراب و بیماری های غیرواگیر و مزمن دارای بیشترین بار در ایران بوده اند.
در سازمان ها، غیبت از کار، جابجایی و خروج کارکنان از سازمان، کاهش بهره وری و بازدهی، روابط انسانی غیر اثربخش، بیماری های جسمی و روان تنی متعاقب استرس، اضطراب و افسردگی و نهایتا غرامت کارکنان، بیمه پزشکی و دیگر مخارج مرتبط با سلامت روان، سالانه، هزینه هنگفتی بر دوش سازمان ها و نظام سلامت می گذارد.
کمپین و نقشه راه هوشمند سلامت روان
کمپین هوشمند سلامت روان بر اساس نقشه راه هوشمند سلامت روان، برگزار می شود.
۳ محور اصلی در نقشه راه هوشمند سلامت روان شامل استرس، اضطراب و افسردگی می باشد. برنامه هوشمند سلامت روان، بر اساس ارزیابی سلامت روان، پیگیری و ارجاع بیماران صورت می گیرد.
این برنامه، شامل چند ایستگاه می باشد. هر ایستگاه، دستور کار مشخصی دارد. ایستگاه ها شامل ارزیابی و بازخوردهای هوشمند از جمله ارزیابی برای استرس، اضطراب و افسردگی، مشاوره و ویزیت برای هر یک از مشکلات مذکور، ارجاع برای پیگیری توسط مراکز مربوطه، آموزش و پیام های آموزشی و انگیزشی و اطلاع رسان، استفاده از اپلیکیشن موبایل، نظرسنجی، ارزیابی برنامه و … می باشد. همانگونه که ذکر شد، هر جا که بیمار، نیازمند به ارجاع تشخیص داده شود برای پیگیری بعدی ارجاع می شود.
مدت زمان اجرای اتمام نقشه راه هوشمند سلامت روان، بسته به شرایط فرد و ویژگی های وی، ۱ تا ۴ ماه است. در طول دوره زمانی کمپین، از طریق پیامک، اپلیکیشن موبایل و پیام رسان موبایل با شما در ارتباط هستیم. لطفا به پیام ها و توصیه ها با دقت توجه نمایید.
آرزوی ما شادکامی، پیروزی و سلامتی روزافزون شماست.